Postup:
-
1. Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.
2. Medzitým si pripravíme plnku. Orechy zmiešame s cukrom podľa chuti, zalejeme vriacim mlieko tak, aby vznikla hustá kaša a necháme vychladnúť. Ak chcete, môžete pridať 1 dcl rumu.
3. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na tenko a na vrch rozotrieme plnku. Závin zrolujeme.
4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom
6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St.C asi 45 minút.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
- 100 g vody
- 100 g LM
- Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem a použijeme ďalej do cesta
Suroviny:
- hotový rozkvas
- 500 g pšeničná hladká múka
- 170 g mlieko
- 125 g cukor
- 70 g maslo
- 55 g. vajcia
- 2 g soli