Postup
-
v šľahačkovej smotane vymiešajte kakao, a priveďte do bodu varu. Odstavte a nechajte vychladnúť a odložte na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň vyšľahajte na husto.
Bielky vyšľahajte so štipkou soli do peny, postupne pridávajte cukor, po jednom žĺtky, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Plech, vystlaný papierom na pečenie, rozotrite hmotu a upečte pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné, záleží od Vašej rúry. Po upečení nechajte vychladnúť a odstráňte papier na pečenie.
Plnka: do nádoby nalejte mlieko a pridajte žĺtky, cukor, múku, vanilkový cukor, metličkou vyšľahajte a uvarte na hustú kašu. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte a po častiach pridajte vychladnutú žĺtkovú kašu. dobre spolu vyšľahajte.
Na korpus natrite plnku a na vrch parížsku šľahačku.
Na záver posypte kakaom
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 5 vajec
- 200 g cukor
- 170 g polohrubá múka
- 1/2 prášok do pečiva
- 30 g kakao
- 5 PL teplá voda
Plnka
- 500 ml mlieka
- 5 žĺtkov
- 80g hladká pšeničná múka
- 160 g kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 1 vanilkový cukor
parížska šľahačka
- 500 ml smotana na šľahanie
- 50 g kryštálový cukor
- 50 g kakao
- 1 vanilkový cukor