Zdielať recept

Oblížprst

Tento zákusok pozná snáď každý. A myslím, že aj chutí každému. Teda aspoň v našej rodine. Recept je od mojej tety, ktorá ho s obľubou pečie.

Postup

  • v šľahačkovej smotane vymiešajte kakao, a priveďte do bodu varu. Odstavte a nechajte vychladnúť a odložte na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň vyšľahajte na husto.

    Bielky vyšľahajte so štipkou soli do peny, postupne pridávajte cukor, po jednom žĺtky, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Plech, vystlaný papierom na pečenie, rozotrite hmotu a upečte pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné, záleží od Vašej rúry. Po upečení nechajte vychladnúť a odstráňte papier na pečenie.

    Plnka: do nádoby nalejte mlieko a pridajte žĺtky, cukor, múku, vanilkový cukor, metličkou vyšľahajte a uvarte na hustú kašu. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte a po častiach pridajte vychladnutú žĺtkovú kašu. dobre spolu vyšľahajte.

    Na korpus natrite plnku a na vrch parížsku šľahačku.

    Na záver posypte kakaom

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Oblížprst?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 5 vajec
  • 200 g cukor
  • 170 g polohrubá múka
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 30 g kakao
  • 5 PL teplá voda

Plnka

  • 500 ml mlieka
  • 5 žĺtkov
  • 80g hladká pšeničná múka
  • 160 g kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 1 vanilkový cukor

parížska šľahačka

  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 50 g kryštálový cukor
  • 50 g kakao
  • 1 vanilkový cukor