Spracovanie:
-
Tangzhong: Zmiešajte 250 g vody a 50 g múky V hrnci za stáleho miešania zohrejeme na teplotu 70 St. C. a krátko miešajte a dávajte pozor, aby nevznikli hrudky. Takto pripravený tanghzong nechajte vychladnúť a použite do cesta.
Kaša: dve hrste ovsených vločiek zalejte po vrch vodou zohriatou na 70 St. C. a nechajte vychladnúť.
70 St.C. voda je zhruba taká, v ktorej dokážete udržať ponorený prst.
Postup:
1. Zmiešať múku s pivom, tangzhongom a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
4. Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 300 g Manitoba alebo T650
- 150 g špaldová
- 70 g ražná celozrnná
- 150 g pivo
- 60 g Lievito Madre
- 1,5 č.l. soli
- 1 č.l. slad
- 2 č.l. drvená, alebo celá rasca
Tangzhong:
- 250 g vody
- 50 g múky
Kaša:
- dve hrste ovsených vločiek
- voda