Zdielať recept

Olivová vypečená bageta

Je mäkučká ako obláčik a chrumká presne tak ako má dobre vypečená bageta chrumkať.

Postup:

  • 1. Z uvedených surovín okrem olív vypracujte kompaktné cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.

    2. Po vymiesení cesto roztiahnite na pracovnej doske, posypte na polovičky nakrájanými olivami a poskladajte

    3. Cesto nechajte kysnúť 8-10 hodín pri izbovej teplote na dvojnásobok

    4. Z nakysnutého cesta vytvarujte bagety ktoré nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny

    5. Pred pečením bagety narežte.

    6. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 35 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Olivová vypečená bageta?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 70 g LM, alebo ražný kvások (čerstvo nakŕmený)
  • 200 g Manitoba
  • 50 g celozrnná pšeničná
  • 150 g špaldová hladká
  • 300 g mlieko
  • 30 g olivový olej
  • 3 kopcom lyžice zemiakových vločiek, (alebo 1 uvarený zemiak a uberte 30 g tekutiny)
  • 4 hrste olív
  • 1 čl soľ
  • 1 čl slad