Postup:
-
1. Z uvedených surovín okrem olív vypracujte kompaktné cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.
2. Po vymiesení cesto roztiahnite na pracovnej doske, posypte na polovičky nakrájanými olivami a poskladajte
3. Cesto nechajte kysnúť 8-10 hodín pri izbovej teplote na dvojnásobok
4. Z nakysnutého cesta vytvarujte bagety ktoré nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny
5. Pred pečením bagety narežte.
6. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 35 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 70 g LM, alebo ražný kvások (čerstvo nakŕmený)
- 200 g Manitoba
- 50 g celozrnná pšeničná
- 150 g špaldová hladká
- 300 g mlieko
- 30 g olivový olej
- 3 kopcom lyžice zemiakových vločiek, (alebo 1 uvarený zemiak a uberte 30 g tekutiny)
- 4 hrste olív
- 1 čl soľ
- 1 čl slad