Postup
-
Zmiešajte vodu s múkou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu hodinu
Pridajte soľ, olej a slad a vymieste cesto (trvá to asi 8-10 min.),
Vymiesené cesto roztiahnite na pracovnej ploche na čo najtenšie, posypte koreninovou zmesou, nakrájanými olivami a paradajkami a zalaminujte, dajte do nádoby a pri izbovej teplote preložte 2-5x. Záleží to od okolitej teploty. Keď je cesto viditeľne zväčšené a objavujú sa na ňom bublinky, vyklopte ho z nádoby na pracovnú dosku, rozdeľte ho na dve časti a stočte do ošatiek na bagety, nechajte hodinu pri izbovej teplote a vložte na noc do chladničky.Ráno vyberte z chladničky, ak cesto v ošatkách nenakyslo dostatočne, preložte ho a nechajte dokysnúť.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, 15 min., a ďalších 5 min. bez zápary na 200 St.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 500 g pšeničná chlebová múka, alebo manitoba
- 400 g voda
- 1 čl soľ
- 1 malý pohárik sušené paradajky v oleji
- 1 malý pohárik olivy
- 1 balíček korenia Kotányi Paradajky s olivami
- 50 g kvásku LM, alebo ražného