Postup
-
Bielka s cukrom vyšľahajte na sneh. Primiešajte múku a orechy. Môžete použiť akékoľvek orechy, prípadne aj mandle. Orechy môžete aj opražiť na suchej panvici, zvýrazní sa ich chuť.
Formu na srnčí chrbát , alebo na tehličku vymastite a vysypte múkou. Nalejte do nej cesto a dajte piecť .
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 30 minút.
Po upečení nakrájajte, najlepšie na elektrickom krájači a dajte sušiť do rúry na 50 St.C. na 45 minút. V polovičke pečenia ich otočte. Kto ich chce mať veľmi chrumkavé, môže posledné minúty zvýšiť teplotu.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 5 bielok
- 150 g práškového cukru
- 150 g polohrubej múky
- 100 g orechov