Postup:
-
1. Zo surovín vypracujte kompaktné cesto a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
2. Cesto rozdeľte na 5 častí a každú rozvaľkajte, naplňte zomletými oškvarkami . Náplň dávajte len do stredu, aby sa Vám kraje zlepili.
3. Zlepené pramene ešte vygúľajte tak, aby na krajoch boli tenšie.
4. Zapleťte ako Vianočku z 5 prameňov a stočte do praclíka
5. Nechajte zakryté finálne nakysnúť na dvojnásobok.
6. Potrite bielkom a posypte semienkami
7. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 40 - 50 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 100 g kvások
- 500 g Špaldová hladká múka
- 350 g mlieko
- 1 PL bravčová masť
- 2 čl soľ
Náplň:
- 500-600 g mletých oškvarkov
Na posyp:
- biely a čierny sezam, alebo iné zrnká