Zdielať recept

Oškvarkový veniec

Tento veniec by nemal chýbať na žiadnej oslave

Postup:

  • 1. Zo surovín vypracujte kompaktné cesto a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    2. Cesto rozdeľte na dve časti a každú rozvaľkajte, naplňte zomletými oškvarkami a zrolujte do rolády.

    3. Plech na pečenie si vysteľte papierovou utierkou, na ktorú nalejte trochu vody. Len toľko, aby bola mokrá.

    4. Na ďalšie plechy, alebo do nejakej nádoby si nasypte do jednej bledé a do druhej tmavé zrnká.

    5. Obidva pramene vyváľajte na mokrej servítke a následne jeden v tmavých a jeden v bledých zrnkách.

    6. Pramene vzájomne poprepletajte a stočte do kruhu.

    7. Nechajte zakryté finálne nakysnúť na dvojnásobok.

    8. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 -40 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Oškvarkový veniec?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 100 g kvások
  • 500 g Špaldová hladká múka
  • 350 g mlieko
  • 1 PL bravčová masť
  • 2 čl soľ

Náplň:

  • 250-300 g mletých oškvarkov

Na posyp:

  • biely a čierny sezam, alebo iné zrnká