Zdielať recept

Osmičky s párkom

Postup

  • Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta.

    Nechajte finálne nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať.
    Ja som robila asi 100 g veľké diely. Vygúľajte na pramene, ktoré omotáte okolo nakrájaných párkov. Párky nechajte kúsok vyčnievať, cesto ešte podkysne.

    Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Osmičky s párkom?
Kliknutím vyberte

rozkvas

  • 70 g ražný kvások, alebo LM
  • 70 g voda
  • 70 g pšeničná hladká múka
  • Zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok

Cesto

  • 210 g rozkvas
  • 425 g manitoba (alebo pšeničná chlebová)
  • 25 g cz ražná
  • 270 g mlieko
  • 50 g maslo
  • 10 g soľ
  • 1 čl med
  • 1 čl Slad

Náplň 10 párkov