Ovocná granola

Sladkú granolu použijete jednoducho na rôzne raňajkové kaše, jogurty, pudingy, alebo si z nej pripravíte jednoduché dezerty. Granolu som robila s pridaním kvásku, ale môžete ho vynechať. Ak pridáte kvások, treba aby bol nakrmeny na riedko ražnou mukou. Slúži nám na to, aby boli väčšie tie chrumkavé hrudky ako spojivo, ktoré nám ich pekne zlepí, alebo ho môžete pridať najmä vtedy, keď máte prebytky kvásku.

Základ:
1000 g ovsené vločky
1300 g zmes orechov a semienok (200 g nasekané mandle, 100 g tekvicové semienka, 200 g kešu, 100 g pistácie, 100 g mandľové lupienky, 150 g vlašské orechy, 200 g mix semiačok, 150 g lieskovce, 100 g chia)
6 ks bielka
800 g med
500 g orechové maslo (ja som použila kešu – kokos od Powerlogy), alebo kokosový olej
500 g ražný kvások (môžete vynechať, ale pridajte 100 g med a 2 bielka)

Postup

  • V miske zmiešajte kvas, med, orechové maslá, bielka.
    Tekutú zmes prelejte na zmes orechov a ovsených vkločiek a dobre premiešajte, rozprestrite na plechy v hrúbke asi 4 cm a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 St.C.
    Po každých 10 minútach premiešajte.
    Pečte zhruba 30-40 min. podľa toho ako chcete mať orechy opečené.
    Nechajte vychladnúť v zatvorenej rúre do druhého dňa.
    K základnej Orechovej Grnaole primiešajte ďalšie suroviny, prípadne si môžete nechať len základnú.
    Skladujte v uzatvorenej nádobe.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Ovocná granola?
Kliknutím vyberte

K základnej granole:

  • Lyofilizované ovocie podľa výberu
  • Biela čokoláda
  • Hrozienka alebo iné sušené ovocie