Postup:
-
1. Z uvedených surovín vymiesite hladké, nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od misy a je pekne elastické a netrhá sa.
2. Vymiesené cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. (mne to trvalo asi 8 hodín)
3. cesto si rozdeľte podľa toho, aké máte veľké formičky a vygúľajte si bochníčky, ktoré nechajte 15 min. odpočívať.
4. bochníček vložte do formičky a roztlačte po stenách asi 2 cm od vrchu.
5. košíčky naplňte tvarohom a jahodami.
6. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny prikryté.
7. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 -40 minút.
8. Po upečení vyberte z formičiek a dozdobte čerstvým ovocím a pocukrujte.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 100 g LM
- 350 g hl.múky
- 200-250 g mlieka (prilievajte postupne, záleží od savosti múky.)
- 60 g masla
- 1 žĺtok
- 70-100 g cukru
- 1 vanilk. cukor
- štipka soli
Plnka:
- 500 g tvaroh
- 2 žĺtka
- 100 g cukor
- Ovocie