Postup:
-
Kváskové palacinky:
1. Pripravte si rozkvas z 225 g hladkej pšeničnej múky, 225 g kvásku (použila som LM, ktoré som rozmixovala vo vode. Ak použijete ražný, uberte zhruba 40 g vody) a 225 g vody. Suroviny zmiešajte a nechajte zdvojnásobiť objem.
2. Do rozkvasu metličkou primiešať:
3 vajcia
500 ml. mlieka
2 lyžice cukru
štipka soli
80 g. roztopené vychladnuté maslo
250 g kyslá smotana
160 g múky3. Palacinkové cesto nechajte ešte 4-6 hodín nakysnúť pri izbovej teplote, alebo cez noc v chladničke a potom 2 hodine vonku. V chladničke vydrží aj dva dni.
Ďalší postup:
Palacinky vysmážajte v oleji. Na tortu je treba asi 15 palaciniek.
Palacinky následne vrstvite na seba s potierajte krémom z mascarpone. Na vrchu potrieť krémom, poliať čokoládou a ozdobiť ovocím.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny na krém:
- 600 ml smotany (30% tuku)
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- 50 g kakao
- vanilkový cukor
- V mixéry vyšľahajte smotanu a mascarpone. Pridajte postupne cukor a kakao.
Bežné palacinky:
- 800 ml mlieko
- 400 g múka hladká
- 2 vajcia
- 2 vanilkové cukre
- Štipka soli
- Suroviny vymiešať na hladké cestíčko.
Kváskové palacinky:
- Rozkvas - 225 g hladkej pšeničnej múky, 225 g kvásku (použila som LM, ktoré som rozmixovala vo vode. Ak použijete ražný, uberte zhruba 40 g vody) a 225 g vody)
- 3 vajcia
- 500 ml. mlieka
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- 80 g. roztopené vychladnuté maslo
- 250 g kyslá smotana
- 160 g múky