Zdielať recept

Palacinková torta s tvarohom

Postup:

  • Rozkvas: 225 g hladká pšeničná múka, 225 g kvások (použila som LM, ktoré som rozmixovala vo vode. Ak použijete ražný, uberte zhruba 40 g vody). 225 g voda

    Zarobiť a nechať zdvojnásobiť objem.

    Do rozkvasu metličkou primiešať:

    3 vajcia
    500 ml. mlieka
    2 lyžice cukru
    štipka soli
    80 g. roztopené vychladnuté maslo
    250 g kyslá smotana
    160 g múky

    Palacinkové cesto nechajte ešte 4-6 hodín nakysnúť pri izbovej teplote, alebo cez noc v chladničke a potom 2 hodine vonku. V chladničke vydrží aj dva dni.

    Z tejto dávky som urobila 15 veľkých palaciniek.

    Pripravte si plnku do palaciniek a krém na zaliatie. Ja som palacinky natrela džemom a naplnila tvarohom rozmiešaným so žĺtkami, cukrom a vanilkovým pudingom.

    Krém na zaliatie:

    8 vajec
    150 g práškového cukru
    3 lyžice múky
    750 ml mlieka
    vanilka.

    Žltky vymiešajte s cukrom a múkou a primiešajte zohriate mlieko a vanilku (alebo vanilk. cukor) . Zmes priveďte k varu do zhustnutia.

    Tortovú formu s priemerom 26 cm zospodu vymastite a položte na dno jednu palacinku. Ostatné palacinky naplňte štedro tvarohovou, alebo orechovou plnkou, džemom, alebo akoukoľvek plnkou, ktorú si zvolíte. Naplnené palacinky nakrájajte na špalíky, kraje som odkrojila a z jednej mi vyšli 3 ks. a na stojato ich uložte do formy. Zalejte krémom a dajte piecť na 180 stupňov do zhnednutia.

    Vyšľahajte si sneh z bielkov a 80 g cukru a navrstvite ho na vrch torty. Vytvorte kopce, ktoré sa pekne pri pečení sfarbia. Ja som do snehu primiešala 4 lyžice nemletého maku. Dajte ďalej zapiecť do zhnednutia.

    Nechajte vychladnúť a podávajte samotné, alebo s kopčekom šľahačky, ovocia, džemu, alebo s doma uvareným čerstvým kompótom ...

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Palacinková torta s tvarohom?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 225 g hladká pšeničná múka
  • 225 g kvások (použila som LM, ktoré som rozmixovala vo vode. Ak použijete ražný, uberte zhruba 40 g vody)
  • 225 g voda
  • (Zarobiť a nechať zdvojnásobiť objem.)

Do rozkvasu metličkou primiešať:

  • 3 vajcia
  • 500 ml. mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 80 g. roztopené vychladnuté maslo
  • 250 g kyslá smotana
  • 160 g múky

Krém na zaliatie:

  • 8 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice múky
  • 750 ml mlieka
  • vanilka