Zdielať recept

Papriková nátierka

Leto prináša neskutočné množstvo možností zavariť si jeho poklady aby sme si ich mohli v zime vychutnávať. Táto papriková nátierka sa dá použiť kamkoľvek, alebo len tak na chlieb s maslom. Je skutočne výborná.

Postup

  • Všetky suroviny očistite a nakrájajte na malé kúsky a na oleji poduste. Keď je zmes zmäknutá, rozmixujte ponorným mixerom a duste pomaly do zhustnutia. Môže to trvať asi 2 hodiny.

    Ochutnajte, ak treba ešte doslaďte, alebo dosoľte.

    Naplňte do pohárikov, dobre uzatvorte a otočte dolu hlavou, aby sa uzatvorili.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Papriková nátierka?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 500 červená mäsitá paprika
  • 100 g chilli alebo feferonky (kto nechce pikantnú, vynechá)
  • 150 g cibuľa
  • 60 g očistené paradajky
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 väčší petržlen
  • 50-100 g cukor kryštálový (záleží od toho aké sladké papriky a paradajky máte)
  • 50 ml ocot
  • 30 ml olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL soli