Postup:
-
Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 15-20 minút.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm, natrite v strednej tretine nátierkou, preložte na ňu pravú tretinu, natrite znovu nátierkou a preložte na ňu ľavú tretinu.
Cesto nakrájajte na pásiky, na drdoly široké asi 3 cm, na muffiny asi 4 cm.
Pásiky zatočte do špirály a omotajte do drdola, alebo ak chcete robiť muffiny, zaviňte pásik a vložte do vymastenej a múkou vysypanej formy na muffiny.
Nechajte finálne nakysnúť 3-4 hodiny, po nakysnutí potrite kraje rozšľahaným bielkom a posypte stred sezamom a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-40 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 210 g rozkvas (70 g kvásku Lievito madre, alebo ražného + 70 g vody + 70 g múky) Nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta)
- 500 g pšeničná hladká múka
- 125 g mlieko
- 200 g kefír
- 1 PL soľ
- 100 g kokosový olej, alebo maslo
Na náplň:
- papriková, alebo iná zeleninová nátierka
- 300 g šunky
- olivový olej
- Suroviny rozmixujte v mixéry na hladkú hmotu
- Cesnak
Na posypanie:
- sezam