Postup:
-
1. Z cesta a rozkvasu vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V tomto období pri 23 St.C. to trvá asi 6-8 hodín.
2. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát, ktorý natrieme na jednej polovičke plnkou a druhú polovičku preklopíme na plnku.
3. Krájame na pásiky široké asi 1 cm. Pásiky stočíme do špirály a položíme na plech na pečenie vystlaný papierom.
4. Necháme finálne nakysnúť 1-2 hodiny.
5. Potrieme bielkom a posypeme semiačkami.
6. Pečieme 15-20 minút pri teplote 220 St. C. Pečte do chrumkava.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 210 g rozkvas (70 g kvások, 70 g pšeničná hladká múka, 70 g voda)
- suroviny zmiešajte, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite nižšie do cesta
Cesto:
- 210 g nakysnutý rozkvas
- 130 g voda
- 150 g pšeničná hladká múka
- 200 g špaldová hladká múka
- 100 g Celozrnná špaldová múka
- 145 g zmäknuté maslo
- 50 g nastrúhaná mozarella
- 50 g nastrúhaný parmezán
- 1 vajíčko
- celá rasca
- soľ
- 2 č.l. paprika
Plnka:
- 200 ml. pohár Ayvar, alebo papriková nátierka
Na posyp:
- sezam, mak, ľan, alebo iné semiačka