Parížske rožky

Toto sú najlepšie Parížske rožteky mojej svatky. Vždy sa na ne teším, ale nie vždy je čas ich upiecť. Ale na Vianoce musia byť.

Postup:

  • Z bielkov a cukru vyšľahajte sneh a primiešajte pomleté orechy. Cesto môžete dať schladiť, aby trochu stuhlo. Tvarujte malé rožteky.
    Pečte na 170 St.C. asi 10-12 minút.

    Krém:
    V mlieku uvarte s cukrom zlatý klas. Nechajte vychladnúť a primiešajte maslo. Cukrárenským vreckom striekajte vlnovkou na upečené korpusy.
    Rožteky dajte stuhnúť a po stuhnutí polejte roztopenou čokoládou.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Parížske rožky?
Kliknutím vyberte

korpusy

  • 400 g pomleté orechy
  • 250 g práškový cukor
  • 3 bielka

Krém

  • 300 ml mlieka
  • 1 zlatý klas, alebo vanilkový puding
  • vanilka
  • 150 g cukor
  • 300 g masla

Poleva

  • 180g horkej čokolád
  • 30g cery, alebo masla