Postup:
-
Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a je pekne elastické. Nechajte ho nakysnúť na dvojnásobok, čo môže trvať asi 8 hodín. Čas je orientačný závisí od okolitej teploty.
Cesto po nakysnutí rozvaľkajte asi na 0,3 cm a vykrajujte tvary podľa želania. Môžete použiť aj vykrajovátka na maslové pečivo a vytvoriť tak zaujímavé tvary. Ukladajte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
Takto pripravené nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Posypte nastrúhaným syrom
Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 35 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 210 g rozkvas (70 g ražný kvások, alebo LM + 70 g voda + 70 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta
- 130 g voda
- 200 g pšeničná hladká múka
- 200 g špaldová celozrnná múka
- 150 g zmäknutého masla
- 100 g nastrúhaného tvrdého syra
- 1 vajíčko
- rasca
- soľ
- červená mletá paprika
Na posyp
- Nastrúhaný syr