Penové venčeky s čoko krémom

Postup

  • Oddeľte si bielky od žĺtkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do vyšľahaného postupne pridávajte kryštálový cukor a neskôr práškový cukor. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu. Šľahajte pokiaľ nie je hmota veľmi tuhá.
    Vyšľahanú penu naplňte do cukrárenského vrecka s vrúbkovanou špičkou s väčším otvorom. a na plech na pečenie vystlaný papierom tvarujte venčeky.
    Rúru vopred vyhrejte na 100 St.C a sušte asi 20 min., neskôr teplotu znížte a sušte na 70 St. C. ešte asi 40 minút.
    Zatiaľ si pripravte plnku:
    Žĺtky s 50 g cukru a mliekom šľahajte nad parou do stuhnutia. Keď stuhne, šľahajte ďalej až do vychladnutia.
    Maslo a 50 g cukru a kakaom vymiešajte až pokiaľ Vám nevznikne pena.
    Obidve hmoty spojte.
    Vychladnuté venčeky zlepujte plnkou
    Dobrú chuť želá

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Penové venčeky s čoko krémom?
Kliknutím vyberte

Na venčeky

  • 6 bielkov
  • 200 g práškový cukor
  • 200 g kryštálový cukor
  • 1 PL citrónová šťava

Plnka

  • 6 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 5 čl mlieko
  • 6 čl kakao
  • 150 g maslo