Postup
-
Oddeľte si bielky od žĺtkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do vyšľahaného postupne pridávajte kryštálový cukor a neskôr práškový cukor. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu. Šľahajte pokiaľ nie je hmota veľmi tuhá.
Vyšľahanú penu naplňte do cukrárenského vrecka s vrúbkovanou špičkou s väčším otvorom. a na plech na pečenie vystlaný papierom tvarujte venčeky.
Rúru vopred vyhrejte na 100 St.C a sušte asi 20 min., neskôr teplotu znížte a sušte na 70 St. C. ešte asi 40 minút.
Zatiaľ si pripravte plnku:
Žĺtky s 50 g cukru a mliekom šľahajte nad parou do stuhnutia. Keď stuhne, šľahajte ďalej až do vychladnutia.
Maslo a 50 g cukru a kakaom vymiešajte až pokiaľ Vám nevznikne pena.
Obidve hmoty spojte.
Vychladnuté venčeky zlepujte plnkou
Dobrú chuť želá
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na venčeky
- 6 bielkov
- 200 g práškový cukor
- 200 g kryštálový cukor
- 1 PL citrónová šťava
Plnka
- 6 žĺtkov
- 100 g cukru
- 5 čl mlieko
- 6 čl kakao
- 150 g maslo