Postup
-
Prvý si pripravíte sirup, ktorý necháte pri izbovej teplote stáť do druhého dňa. Privediete do varu a za stáleho miešania povaríte asi 5 min. spolu suroviny
Sirup a všetky suroviny na plnku zmiešajte a v prípade potreby rozrieďte vodou, alebo ovocným sirupom
Zo surovín vymieste kompaktnú hmotu, zabaľte a dajte oddychovať do chladničky minimálne na 24 hod., ideálne niekoľko dní.
Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 0,5 - 1 cm a vykrajujte tvary podľa želania. Ako dlho sa pečú závisí od hrúbky perníckov.
Čas sa pohybuje okolo 10 min. Pečte na 160 St.
Upečené perníčky nechajte vychladnúť na plechu a až po vychladnutí zlepte po dva lekvárom, alebo plnkou a polejte čokoládou
Ja som na skúšku použila múku Aida 3.3
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
sirup
- 500 g kryštálový cukor
- 250 g voda
- 1 čl soda bicarbona
Cesto
- Vychladnutý sirup
- 1100 g hladká pšeničná múka
- 210 g med
- 60 g džem
- 4 žĺtka
- 1/2 balíčka Salajka
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- 1 PL perníkové korenie
- 1/2 čl mletý badián
- 1/2 čl čierne mleté korenie (musí byť)
Plnka
- Pár kusov rozomletých perníkov
- 500 g orechov
- 500 g lekvár
- 5 dcl rum
- Voda, alebo ovocný sirup podľa potreby