Perníkový cheesecake so slivkami

Aj keď nie sú teraz Vianoce, nedá mi aby som sem nezaradila aj tento Chesecake, ktorý si môžete robiť po celý rok.

Ak chcete povýšiť Vaše perníčky, alebo iné pečivo na niečo vznešenejšie, odporúčam Vám tento jednoduchý koláč, ktorý svojimi chuťami očarí každého a bude príjemným spestrením i slávnostného stola. Keď ho raz zaradíte medzi Vianočné koláče už tam bude navždy.

Môžete si ho urobiť i z iného pečiva, prípadne z medových plátov.

Postup:

  • Perníčky rozmixujeme v mixéry na drť. Prilejeme 200 g rozpusteného vychladnutého masla. Rukami maslo zapracujeme a vznikne nám tuhá hmota, ktorú prenesieme do formy a rozprestrieme po celej ploche a rukou utlačíme.

    Vypracujeme si krém. V mixéry zmiešame jemne mascarpone, riccotu a vajíčka so 100 g práškového cukru (ak chcete menej sladké, postačí i 80 g ), šťava z citróna, citrónová kôra. Nie dlho, len aby sa to spojilo.

    V druhej nádobe si vyšľaháme 2 šľahačkové smotany a stužovač šľahačky, vymiešame spolu šľahačom a primiešame do mascarpone krému. Nemiešajte dlho, len aby sa to spojilo.

    Hotovú zmes rozotrieme rovnomerne na korpus, upečieme vo vyhriatej rúre na 170 St. C asi 50 min. a necháme vychladiť.

    Medzi tým si pripravíme slivkový kompót. Do hrnca dáme asi 150 g sliviek, prilejeme 100 ml vody, pridáme l lyžičku cukru a rozvaríme pri miernej teplote na hustú hmotu. Priebežne miešame a dolievame odparenú vodu. Ku koncu pridáme tortovú želatínu a ešte 50 g rozštvrtených sliviek, ktoré už len krátko povaríme. Ak treba dosladíme, prípadne pridáme škoricu. Rozvarené slivky nalejeme na cheesecake a ozdobíme podľa želania.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Perníkový cheesecake so slivkami?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 200 g perníčky, alebo iné sušienky
  • 160 g maslo
  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 3 vajcia
  • 100 g práškový cukor
  • 3 g vanilková aróma
  • 10 ml šťava z citróna
  • 2 ks šľahačková smotana
  • stužovač šľahačky
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • 200 g slivky (alebo slivkový kompót)
  • tortová želatína