Postup:
-
Perníčky rozmixujeme v mixéry na drť. Prilejeme 200 g rozpusteného vychladnutého masla. Rukami maslo zapracujeme a vznikne nám tuhá hmota, ktorú prenesieme do formy a rozprestrieme po celej ploche a rukou utlačíme.
Vypracujeme si krém. V mixéry zmiešame jemne mascarpone, riccotu a vajíčka so 100 g práškového cukru (ak chcete menej sladké, postačí i 80 g ), šťava z citróna, citrónová kôra. Nie dlho, len aby sa to spojilo.
V druhej nádobe si vyšľaháme 2 šľahačkové smotany a stužovač šľahačky, vymiešame spolu šľahačom a primiešame do mascarpone krému. Nemiešajte dlho, len aby sa to spojilo.
Hotovú zmes rozotrieme rovnomerne na korpus, upečieme vo vyhriatej rúre na 170 St. C asi 50 min. a necháme vychladiť.
Medzi tým si pripravíme slivkový kompót. Do hrnca dáme asi 150 g sliviek, prilejeme 100 ml vody, pridáme l lyžičku cukru a rozvaríme pri miernej teplote na hustú hmotu. Priebežne miešame a dolievame odparenú vodu. Ku koncu pridáme tortovú želatínu a ešte 50 g rozštvrtených sliviek, ktoré už len krátko povaríme. Ak treba dosladíme, prípadne pridáme škoricu. Rozvarené slivky nalejeme na cheesecake a ozdobíme podľa želania.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 200 g perníčky, alebo iné sušienky
- 160 g maslo
- 500 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 3 vajcia
- 100 g práškový cukor
- 3 g vanilková aróma
- 10 ml šťava z citróna
- 2 ks šľahačková smotana
- stužovač šľahačky
- nastrúhaná citrónová kôra
- 200 g slivky (alebo slivkový kompót)
- tortová želatína