Postup:
-
1. Vymieste kompaktné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
2. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku na krájanie a rozdeľte na rovnakých 10-12 dielov, vytvarujte bochníky, ktoré nechajte 20 minút zakryté odpočívať.
3. Bochníčky rozvaľkajte na kruh o hrúbke asi 4 mm.
4. Uložte na papier na pečenie a nechajte prikryté finálne nakysnúť 2 hodiny.
5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 220 St.C. pokiaľ sa nenafúknu (môže to byť asi 10-15 minút) a potom ešte asi 3 minúty pokiaľ mierne nezmenia farbu.
6. Nechajte vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g kvásku + 100 g pšeničnej hladkej múky + 100 g vody
- nechajte nakysnúť aby zdvojnásobil objem a použite do cesta nižšie
Cesto:
- 300 g Nakysnutý rozkvas
- 520 g chlebovej pšeničnej múky
- 220 g vody
- 4 PL olivového oleja
- 2 č.l. soli