Zdielať recept

Pita Bread

Tí ktorí ma poznajú vedia, že veľmi často chodím na Cyprus. V týchto krajinách je Pita bread základom každého Meze, ako oni nazývajú predjedlá. A teda ich predjedlá sú tak bohaté, že často stačia aj tie a človek je najedený :-). Pita bread sa je plnený, alebo sa len tak zakusuje k šalátom, k halloumi syru, alebo rybe. Upiekla som ho zámerne bledší, lebo je veľmi chutný, keď sa tesne pred podávaním dá zapiecť, alebo sa stlačí a opečie v hriankovači. Nebojte, nič sa mu nestane a bude oveľa chutnejší. Dá sa ale jesť aj takto bez akejkoľvek ďalšej úpravy.

Kto chce, môže si ho dať upečený zamraziť, po vybratí z mrazničky ho tak isto refreshnite takým istým spôsobom a bude ako práve vytiahnutý z rúry.

Postup:

  • 1. Vymieste kompaktné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    2. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku na krájanie a rozdeľte na rovnakých 10-12 dielov, vytvarujte bochníky, ktoré nechajte 20 minút zakryté odpočívať.

    3. Bochníčky rozvaľkajte na kruh o hrúbke asi 4 mm.

    4. Uložte na papier na pečenie a nechajte prikryté finálne nakysnúť 2 hodiny.

    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 220 St.C. pokiaľ sa nenafúknu (môže to byť asi 10-15 minút) a potom ešte asi 3 minúty pokiaľ mierne nezmenia farbu.

    6. Nechajte vychladnúť na mriežke.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pita Bread?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g kvásku + 100 g pšeničnej hladkej múky + 100 g vody
  • nechajte nakysnúť aby zdvojnásobil objem a použite do cesta nižšie

Cesto:

  • 300 g Nakysnutý rozkvas
  • 520 g chlebovej pšeničnej múky
  • 220 g vody
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 č.l. soli