Zdielať recept

Pizza lepšia ako z pizzerie

Recept je na 4 menšie pizze.

Postup:

  • 1. Zmiešajte vodu s múkou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
    2. Pridajte rozkvas a nechajte prebehnúť fermentolýzu 1 hodinu
    3. Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od misy, netrhá sa a je pekne elastické 10-15 minút.
    4. Cesto rozdeľte na 4 časti, poprekladajte, vytvarujte bochníčky a nechajte ich nakysnúť pod fóliou 3-4 hodiny, alebo v chladničke 12-24 hodín.
    5. Bochníčky roztiahnite tak, že kraje zostanú hrubšie a naplňte ľubovoľnou plnkou.
    6. Pečte pri teplote 250 St.C. 10 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pizza lepšia ako z pizzerie?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 50 g kvásku, 50 g voda, 50 g špaldová hladká múka. Rozkvas nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta. Trvá to asi 6-8 hodín

Suroviny:

  • 380 g voda
  • 20 ml olivového oleja
  • 570 g špaldovej hladkej múky, pizzovej múky, alebo Manitoby
  • 15 g soľ