Plnené celozrnné perníčky s rumom

Plnené celozrnné perníčky s rumom. Napriek tomu, že sú celozrnné sú veľmi jemné a šťavnaté. Sú pečené z celozrnnej Manitoby Aida 3.3 od bionákupov. Ak ju nemáte a napriek tomu si ich chcete urobiť, nižšie som uviedla  aj pôvodný recept z ktorého som vychádzala a máte tam uvedené aj v akom pomere použijete klasickú celozrnnú múku.

Postup

  • Pred miesením nad parou roztopte maslo s medom a nechajte celkom vychladnúť. Pridajte a zapracujte vajcia, rum a kvások. K tekutej zmesi pridajte múku, cukor, kakao, sódu bicarbónu, perníkové korenie, soľ a dobre vypracujte tuhé cesto.

    Cesto zabaľte do fólie, nechajte odpočívať pri izbovej teplote 4-6 hodín a na noc vložte do chladničky. Cesto Vám tam vydrží aj pár dní.

    Cesto rozdeľte na 50 g veľké diely. Na pomúčenej doske ich roztlačte na placku, na vrch dajte kôpku lekváru a zabaľte tak, aby lekvár nevytekal. Vyvaľkajte v dlani a ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Pečte pri teplote 170 St.C. asi 15 minút. Po upečení nechajte trochu vychladnúť a preložte na mriežku na pečenie.

    Nad parou roztopte čokoládu, pridajte do nej 2 lyžice masla.

    Perníčky namočte do roztopenej čokolády, a nechajte zatuhnúť na mriežke.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Plnené celozrnné perníčky s rumom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g ražného kvásku (kto nekváskuje pridá jeden prášok do pečiva)
  • 500 g celozrnnej múky Aida 3.3 (ak nemáte práve túto celozrnnú manitobu, použite 400 g hladká T650, a 100 g celozrnná pšeničná alebo špaldová múka)
  • 200 g práškový cukor
  • 15 g kakao
  • 2 čl soda bicarbona
  • 1-2 PL perníkové korenie
  • 180 g med
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 50-60 g rumu
  • štipka soli