Postup
-
Zo surovín vypracujte kompaktné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny, pri verzii z kvásku 6-10 hodín v závislosti od okolitej teploty a sily kvásku
Zatiaľ si nadrobno nakrájajte suroviny na plnku a zmiešajte s vyšľahaným vajíčkom.
Po nakysnutí cesto rozdeľte na 6 častí, asi 300 g , každú poprekladajte, vytvarujte bochník a nechajte odpočívať. Pri verzii z kvásku asi 15 min., pri verzii z droždia 2-5 minút.
Bochník rozdeľte na 2/3 a 1/3 . z 1/3 rozvaľkajte tenký spodok praclíku. z 2/3 vyvaľkajte prameň tak dlhý, aby ste vytvorili praclík po obvode vyvaľkaného spodku.
Spodok natrite v tenkej vrstve paprikovou nátierkou a na ňu navrstvite zeleninu zmiešanú s vajíčkom
Nechajte finálne nakysnúť pri verzii z droždia asi 20 min., pri verzii z kvásku asi 2-4 hodiny. Cesto sa musí zväčšiť asi o 1/2, až 2/3
Pred pečením potrite bielkom, posypte semiačkami.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 35 minút. Či sú upečené vidíte podľa zlato-hnedej farby.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 150 g LM, alebo ražného kvásku (alebo 40 g droždia)
- 950 g hladká pšeničná múka
- 420 g voda
- 200 g tekvicové pyré (upečená rozmixovaná tekvica)
- 40-60 g olivový olej
- soľ
- bylinky (tymián, oregano, rozmarín)
Na potretie a posyp
- vaječné bielko
- sezam
Náplň:
- 1/2 malej hokaido tekvice,
- 3 druhy farebnej papriky,
- 2 fialové cibule
- 6 veľkých strúčikov cesnaku
- 2 vajíčka
- papriková nátierka