Postup:
-
Náplň:
Mlieko nechajte zovrieť spolu s medom. Pridajte maslo a nechajte roztopiť. Do zovretého mlieka nasypte zomleté mandle a orechy a vymiešajte na hustú kašu. Ak treba dolejte ešte trochu mlieka.Recept:
1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok
3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na 14 rovnakých dielov. Vygúľajte bochníčky a nechajte ich prikryté oddýchnuť 20 minút.
4. Oddýchnuté bochníčky vyvaľkajte na dlhý obdĺžnik a natrite plnkou. Zaviňte a pogúľajte ešte trochu. Zatočte do slimáka a uložte na papier na pečenie vystlaný papierom.
5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
6. Pečte pri teplote 180 st.C. asi 25 minút.
7. Horúce potrite roztopeným maslom a posypte nasekanými mandľami.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 120 g kvások, 120 g pšeničná hladká múka, 110 g voda.
- Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok
Cesto:
- 350 g rozkvas
- 600 g špaldová hladká múka
- 50 g pšeničná polohrubá múka
- 50 g špaldová celozrnná múka
- 300 g mlieko
- 8 PL cukor
- 5 PL olej
- 2 vajcia
- Vanilka
Na náplň:
- 150 ml mlieko
- 400 g mleté orechy a mandle
- 150 g maslo
- 4 PL med
Na vrch:
- Maslo
- Nasekané mandle