Postup:
-
Zo surovín vymiešame kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Necháme nakysnúť než zdvojnásobí objem (zhruba 8 hodín)
Vytvarujeme bochníky, utiahneme ich, a necháme 20 min. odpočívať.
Vytvarujeme bagety, položíme po dve na plech na papier na pečenie, kde budú ešte dve-tri hodiny finálne kysnúť. Pred pečením posypeme múkou a narežeme
Pečieme pri 240 stupňoch 15 minút a pri 200 stupňoch 25 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 150 g LM
- 400 g manitoba typ 0
- 650 g manitoba typ 00
- 300 g voda
- 250 g Šľahačková smotana
- 150 g mlieko
- 20 g soľ
- 100 g bravčová masť (kto chce môže zameniť za maslo)