Zdielať recept

Pochúťkové bagety

Skúste ich, budete nadšení. Kto chce skôr klasiku, tak do nich použije maslo. Ja som dala bravčovú masť a to im dodalo výnimočnú chuť.

Recept je na 4 veľké bagety. Kto chce piecť menej treba si suroviny vydeliť

Postup:

  • Zo surovín vymiešame kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Necháme nakysnúť než zdvojnásobí objem (zhruba 8 hodín)

    Vytvarujeme bochníky, utiahneme ich, a necháme 20 min. odpočívať.

    Vytvarujeme bagety, položíme po dve na plech na papier na pečenie, kde budú ešte dve-tri hodiny finálne kysnúť. Pred pečením posypeme múkou a narežeme

    Pečieme pri 240 stupňoch 15 minút a pri 200 stupňoch 25 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pochúťkové bagety?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 150 g LM
  • 400 g manitoba typ 0
  • 650 g manitoba typ 00
  • 300 g voda
  • 250 g Šľahačková smotana
  • 150 g mlieko
  • 20 g soľ
  • 100 g bravčová masť (kto chce môže zameniť za maslo)