Postup:
-
Chlieb postup:
1. Krok Autolýza – zmieša sa múka s tekutinami a nechá sa autolyzovať 2 hodiny.
2. Krok Fermentolýza – k autolyzovanému cestu sa primieša kvások a nechá sa fermentolyzovať 1 hodinu.
3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné prísady a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické. Miesenie trvá asi 10 minút. Prekladajte každých 30-45 minút po dobu 5 hodín.
4. Cesto rozdeľte na rovnaké diely podľa toho, aké veľké chcete mať bochníky.
5. Stočenie do ošatky, alebo ak máte viac kusov a nemáte toľko ošatiek, môžete rovnako dobre využiť misky, alebo sitká, do ktorých dáte utierku a vysypete škrobom.
6. 3 hodiny kysnutie pri izbovej teplote pokiaľ nezdvojnásobí objem.
7. Pečenie vo vopred vyhriatej rúre (ja pečiem v liatinovom hrnci) na 250 St.C. 15 minút a na 200 St. C. ďalších 30 minút. Ak pečiete bez nádoby, prvých 15 minút sa pečie so záparou.
8. Krájať až po vychladnutí asi 3 hodiny
9. Odkrojiť vrchnú časť, vybrať striedku, ktorú nakrájajte na kocky. Bochník zvnútra, čiapočku zvnútra, aj nakrájanú striedku pokropte olivovým olejom. Bochníky aj čiapočku obaľte zvonku v alobale a dajte piecť spolu so striedkou na 10 min. na 200 St.C.
10. Plňte polievkou a kúsky opečenej striedky servírujte spolu s polievkou. Na vrch polievky si môžete nasypať tekvicové semienka.Polievka:
1. Tekvicu očistite, ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky.
2. Tekvicu dajte na plech na pečenie a polejte olivovým olejom.
3. Pečte pri teplote 180 St.C asi 30 minút.
4. Cibuľu a cesnak si ošúpete a nakrájajte na kocky, cesnak na plátky
5. Na oleji opražte do sklovita cibuľu a pridajte plátky cesnaku. Tekvicu vyberte a preložte do hrnca s cibuľou a chvíľu opražte.
6. Zalejte zeleninovým vývarom a Varte do úplného zmäknutia.
7. Rozmixujte ponorným mixérom, pridajte smotanu na varenie a chvíľku povarte.
8. Naplňte do pripravených bochníkov a ozdobte lyžičkou kyslej smotany a jadierkami.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny chlieb:
- 200 g LM,
- 400 g vody,
- 200 g kefír,
- 500 g vitaflora T 650,
- 250 g manitoba,
- 250 g špaldová biela hladká,
- 300 g hokaido kaša,
- 4 PL dyňový olej,
- 1 PL soli,
- 1 PL cucruma,
- 100 g dyňové zrnká,
- 1 PL soľ
Suroviny polievka:
- 2 ks tekvica hokkaido
- 2 ks cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 1,5 litra zeleninový vývar
- 500 ml smotana na varenie
- 250 ml kyslá smotana
- soľ
- čierne korenie
- tekvicové jadierka