Polievka v tekvicovom bochníku

Recept je na 4 bochníky

Postup:

  • Chlieb postup:

    1. Krok Autolýza – zmieša sa múka s tekutinami a nechá sa autolyzovať 2 hodiny.
    2. Krok Fermentolýza – k autolyzovanému cestu sa primieša kvások a nechá sa fermentolyzovať 1 hodinu.
    3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné prísady a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické. Miesenie trvá asi 10 minút. Prekladajte každých 30-45 minút po dobu 5 hodín.
    4. Cesto rozdeľte na rovnaké diely podľa toho, aké veľké chcete mať bochníky.
    5. Stočenie do ošatky, alebo ak máte viac kusov a nemáte toľko ošatiek, môžete rovnako dobre využiť misky, alebo sitká, do ktorých dáte utierku a vysypete škrobom.
    6. 3 hodiny kysnutie pri izbovej teplote pokiaľ nezdvojnásobí objem.
    7. Pečenie vo vopred vyhriatej rúre (ja pečiem v liatinovom hrnci) na 250 St.C. 15 minút a na 200 St. C. ďalších 30 minút. Ak pečiete bez nádoby, prvých 15 minút sa pečie so záparou.
    8. Krájať až po vychladnutí asi 3 hodiny
    9. Odkrojiť vrchnú časť, vybrať striedku, ktorú nakrájajte na kocky. Bochník zvnútra, čiapočku zvnútra, aj nakrájanú striedku pokropte olivovým olejom. Bochníky aj čiapočku obaľte zvonku v alobale a dajte piecť spolu so striedkou na 10 min. na 200 St.C.
    10. Plňte polievkou a kúsky opečenej striedky servírujte spolu s polievkou. Na vrch polievky si môžete nasypať tekvicové semienka.

    Polievka:

    1. Tekvicu očistite, ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky.
    2. Tekvicu dajte na plech na pečenie a polejte olivovým olejom.
    3. Pečte pri teplote 180 St.C asi 30 minút.
    4. Cibuľu a cesnak si ošúpete a nakrájajte na kocky, cesnak na plátky
    5. Na oleji opražte do sklovita cibuľu a pridajte plátky cesnaku. Tekvicu vyberte a preložte do hrnca s cibuľou a chvíľu opražte.
    6. Zalejte zeleninovým vývarom a Varte do úplného zmäknutia.
    7. Rozmixujte ponorným mixérom, pridajte smotanu na varenie a chvíľku povarte.
    8. Naplňte do pripravených bochníkov a ozdobte lyžičkou kyslej smotany a jadierkami.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Polievka v tekvicovom bochníku?
Kliknutím vyberte

Suroviny chlieb:

  • 200 g LM,
  • 400 g vody,
  • 200 g kefír,
  • 500 g vitaflora T 650,
  • 250 g manitoba,
  • 250 g špaldová biela hladká,
  • 300 g hokaido kaša,
  • 4 PL dyňový olej,
  • 1 PL soli,
  • 1 PL cucruma,
  • 100 g dyňové zrnká,
  • 1 PL soľ

Suroviny polievka:

  • 2 ks tekvica hokkaido
  • 2 ks cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1,5 litra zeleninový vývar
  • 500 ml smotana na varenie
  • 250 ml kyslá smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • tekvicové jadierka