Postup:
-
1. Zmiešajte tekutiny s múkou, zakryte a nechajte prebehnúť 2 hodiny Autolýzu.
2. Primiešajte kvások, zakryte a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu
3. Z uvedených surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby.
4. Cesto po vymiesení 2 hodiny prekladajte na linke a dajte chladiť do chladničky, alebo do studenej miestnosti na 12-24 hod.
5. Po zdvojnásobení objemu cesto stočte do ošatky a dajte znovu kysnúť do chladu. Ak chcete piecť skôr, nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 4 hodiny.
6. Pečte pri teplote 250 St. C. vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou a ďalej na 200 St.C. 30 minút bez zápary.
Mne kyslo cesto v garáži pri teplote asi 6-8 St.C. 24 hod., osatka v garáži 24 hod. 6-8 st.c.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 20 g LM,
- 1200 g Manitoba,
- 80 g ražná cz, 100 cz pšeničná jednozrnka,
- 100 semolina,
- 600 špaldová hladká Pernerka,
- 970 voda,
- 500 pivo,
- 3 Pl Soľ,
- rasca