Pomaly pečený bôčik

Bôčik si môžete pripraviť doma v rúre, alebo na grile v záhrade. Pomalým pečením sa z bôčika stáva delikatesa. Tuk sa pomaly vypeká a mäso zostáva nádherne mäkučké. Nezabudnite si bôčik deň vopred dať marinovať.

Postup:

  • 1. Deň vopred si pripravte marinádu zmiešaním všetkých surovín
    2. Bôčik zbavte hrubej kože, narežte vrch mastnej časti na štvorčeky a v pekáči, v ktorom ho budete piecť ho naložte do marinády a obložte s na kolieska nakrájanou cibuľou.
    3. Na druhý deň vložíme bôčik aj s marinádou do rúry a pečieme na 220 St.C asi 15 minút, a následne teplotu znížte na 130 St.C a pečte 3 hodiny

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pomaly pečený bôčik?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 2 kg bôčiku
  • 4 veľké cibule

Na marinádu:

  • 4 PL Sojová omáčka
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 č.l. chilli korenie
  • 200 ml oleja
  • 200 ml biele víno
  • 2 PL med
  • 1 PL nastrúhaný zázvor
  • 1 PL mletá paprika
  • 2 č.l. čierne korenie
  • 2 PL horčica
  • 2 PL kečup
  • soľ