Zdielať recept

Pomarančové venčeky

Tentokrát som chcela som skúsiť nejakú Vianočnú variantu a pomarančový krém, rum a škorica im dávajú tú správnu Vianočnú chuť a vôňu. Ale kľudne si ich urobte bez týchto prísad.

Postup

  • Pripravte si plnku:
    V mlieku uvarte hustý puding. Po uvarení primiešajte rum a šťavu z pomaranča. Zakryte strečovou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu a nechajte vychladnúť. Nakoniec po vychladnutí primiešajte maslo a kôru z pomaranča.
    Vyšľahajte tuhú šľahačku a obidva krémy spojte.
    V hrnci zohrejte vodu so štipkou soli a pridajte do nej maslo. keď je maslo roztopené a voda zohriata pod bod varu, pridajte za stáleho miešania múku a miešajte ďalej asi 5 minút. Cesto je hotové, keď sa prestane lepiť na steny hrnca. Vtedy ho premiestnite do nádoby mixera, kde ho nechajte vychladnúť.
    Po vychladnutí pridajte postupne po jednom vajíčka a zároveň miešajte pomocou hákov na druhom stupni pokiaľ nie je lesklé a pevné. Cesto je mazľavé, ale už s ním budete pracovať len v sáčku.
    Cesto dajte do zdobiaceho sáčku so špičkou s väčším otvorom.
    Na papier na pečenie si nakreslite kolieska, ktoré tvoria okraje venčekov.
    Na naznačené kolieska vytláčajte cesto do tvaru venčekov.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 20 min. Rúru počas tohto času neotvárajte. Neskôr rúru pootvorte, trochu vyvetrajte a teplotu znížte na 170 St.C a pečte ešte asi 7-10 minút.
    Po upečení nechajte trochu vychladnúť a prekrojte.
    Plňte pripraveným krémom pomocou cukrárenského vrecka.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pomarančové venčeky?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 250 g voda
  • 150 g polohrubá múka
  • 50 g maslo
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 1 čl škorica

Náplň

  • 350 ml mlieko
  • 25 g šťava z pomaranča
  • 25 ml rum
  • 1 vanilkový puding
  • 50 g kryštálový cukor
  • 75 g maslo
  • štipka soli
  • kôra z jedného pomaranča
  • 350 ml šľahačková smotana.