Pomarančovo-korenisté crinkles

Tieto pomarančovo-korenisté krásky ma dostali. Určite ich vyskúšajte. Tá chuť pomaranča, korenín a krehkosť koláčika je neodolateľná. Vianoce v malej guličke. Môžete si ich urobiť znovu kváskové aj bez kvásku.

Recept je na dva plechy

Postup

  • Nastrúhajte si kôru z pomarančov a vytlačte šťavu.
    Vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte vajíčka a kvások (kto nekváskuje, nepridáva). Pridajte 150 - 200 ml pomarančovú šťavu, pomarančovú aj citrónovú kôru a vymiešajte. Šťavu pridávajte postupne na 3 časti, aby ste získali požadovanú konzistenciu maslového cesta, inak sa môže stať, že bude riedke. Ak sa Vám už zdá dostatočne tuhé, šťavu ďalej už nepridávajte.

    Zmiešajte sypké suroviny vrátane korenín a pridajte k tekutej zmesi.

    Vymieste cesto, ktoré zabaľte do potravinovej fólie a nechajte asi 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote (ak robíte s kváskom, ak nie, dajte rovno do chladničky) a následne vložte do chladničky na noc.

    Navážte si guľky veľké asi 40-50 g a každú guľku dobre vygúľajte v kryštálovom cukre a následne v práškovom. Uložte ich na plech na papier na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre 20 minút na 180 St.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pomarančovo-korenisté crinkles?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 1 PL ražného kvásku, alebo nariedko nakŕmeného pšeničného (kto nekváskuje jednoducho vynechá a miesi len ďalšie suroviny)
  • 600 g pšeničná hladká múka
  • 250 g maslo
  • 200 g kryštálový cukor
  • 2 vajíčka
  • 3 stredne veľké pomaranče (ak máte väčšie, tak len 2)
  • 1 prášok do pečiva
  • vanilkový cukor
  • kôra z dvoch citrónov
  • 1 PL škorica
  • 2 čl kurkuma (pre farbu)
  • 1 PL zázvor

Na posyp

  • práškový cukor
  • kryštálový cukor