Pomarančovo-korenisté crinkles

Tieto pomarančovo-korenisté krásky ma dostali. Určite ich vyskúšajte. Tá chuť pomaranča, korenín a krehkosť koláčika je neodolateľná. Vianoce v malej guličke. Môžete si ich urobiť znovu kváskové aj bez kvásku.

Recept je na dva plechy

Postup

  • Nastrúhajte si kôru z pomarančov a vytlačte šťavu.
    Vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte vajíčka a kvások (kto nekváskuje, nepridáva). Pridajte 150 - 200 ml pomarančovú šťavu, pomarančovú aj citrónovú kôru a vymiešajte. Šťavu pridávajte postupne na 3 časti, aby ste získali požadovanú konzistenciu maslového cesta, inak sa môže stať, že bude riedke. Ak sa Vám už zdá dostatočne tuhé, šťavu ďalej už nepridávajte.

    Zmiešajte sypké suroviny vrátane korenín a pridajte k tekutej zmesi.

    Vymieste cesto, ktoré zabaľte do potravinovej fólie a nechajte asi 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote (ak robíte s kváskom, ak nie, dajte rovno do chladničky) a následne vložte do chladničky na noc.

    Navážte si guľky veľké asi 40-50 g a každú guľku dobre vygúľajte v kryštálovom cukre a následne v práškovom. Uložte ich na plech na papier na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre 20 minút na 180 St.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

24. júla 2025
“Su úžasné. Ďakujem za skvelý recept.”
Mirka
23. júla 2025
“Tieto crinkles som spravila v kváskovej verzii, sú úžasné, určite ich vyskúšajte ďakujem Petronelka”
Zlatka
23. júla 2025
“⭐⭐⭐⭐⭐⭐ z 5* v okamihu sme si ich zamilovali, jednoducho nebíčko v papuli 😁👍”
Vávra M.
22. júla 2025
“Veľmi chutné,nezvyčajné...”
Ľudovít Hraboš
22. júla 2025
“Výborná svieža chuť 🤤”
Alena

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pomarančovo-korenisté crinkles?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 1 PL ražného kvásku, alebo nariedko nakŕmeného pšeničného (kto nekváskuje jednoducho vynechá a miesi len ďalšie suroviny)
  • 600 g pšeničná hladká múka
  • 250 g maslo
  • 200 g kryštálový cukor
  • 2 vajíčka
  • 3 stredne veľké pomaranče (ak máte väčšie, tak len 2)
  • 1 prášok do pečiva
  • vanilkový cukor
  • kôra z dvoch citrónov
  • 1 PL škorica
  • 2 čl kurkuma (pre farbu)
  • 1 PL zázvor

Na posyp

  • práškový cukor
  • kryštálový cukor