Postup
-
Nastrúhajte si kôru z pomarančov a vytlačte šťavu.
Vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte vajíčka a kvások (kto nekváskuje, nepridáva). Pridajte 150 - 200 ml pomarančovú šťavu, pomarančovú aj citrónovú kôru a vymiešajte. Šťavu pridávajte postupne na 3 časti, aby ste získali požadovanú konzistenciu maslového cesta, inak sa môže stať, že bude riedke. Ak sa Vám už zdá dostatočne tuhé, šťavu ďalej už nepridávajte.Zmiešajte sypké suroviny vrátane korenín a pridajte k tekutej zmesi.
Vymieste cesto, ktoré zabaľte do potravinovej fólie a nechajte asi 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote (ak robíte s kváskom, ak nie, dajte rovno do chladničky) a následne vložte do chladničky na noc.
Navážte si guľky veľké asi 40-50 g a každú guľku dobre vygúľajte v kryštálovom cukre a následne v práškovom. Uložte ich na plech na papier na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre 20 minút na 180 St.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 1 PL ražného kvásku, alebo nariedko nakŕmeného pšeničného (kto nekváskuje jednoducho vynechá a miesi len ďalšie suroviny)
- 600 g pšeničná hladká múka
- 250 g maslo
- 200 g kryštálový cukor
- 2 vajíčka
- 3 stredne veľké pomaranče (ak máte väčšie, tak len 2)
- 1 prášok do pečiva
- vanilkový cukor
- kôra z dvoch citrónov
- 1 PL škorica
- 2 čl kurkuma (pre farbu)
- 1 PL zázvor
Na posyp
- práškový cukor
- kryštálový cukor