Zdielať recept

Pomarančovo-zázvorové Ružičky

Výborné sú aj v kombinácii jahodovo- pomarančové so škoricou

Postup:

  • Cesto:

    150 g LM, alebo 1,5 lyžičky ražného kvásku
    400 g pšeničnej hladkej múky
    200 g mlieko
    100 g hrudkový tvaroh
    50 g vajíčka
    50 g cukor
    3 g soľ
    40 g maslo

    Prísady vymiesime na kompaktné cesto a necháme nakysnúť na dvojnásobok. Ja som miesila neskoro večer a nechala kynúť do rána pri izbovej teplote.

    Náplň

    1 pomarančový džem (ja som použila pomarančovo-zázvorový. Dá sa bežne kúpiť v Bille, alebo iných supermarketoch. Ak máte len pomarančový, nastrúhajte doňho 1 PL čerstvého zázvoru)

    2 PL vaječný koňak
    1 Mascarpone, alebo iná syrová nátierka
    1 ks vanilkový puding (prášok)

    Voliteľné: hrozienka, kandizované ovocie

    Suroviny na náplň spolu vymiešajte

    Na posypanie: práškový, kryštálový alebo škoricový cukor.

    Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik asi 25x50 cm. Natrite všetku náplň rovnomerne na cesto okrem 2 cm na zadnom okraji. Cesto zvinieme z širšej strany do rolády tak, aby sa nám aj plnka pekne zarolovala. Ak treba, jemne nadvihujme roládu na plnku pri rolovaní. Na konci natrieme okraj, na ktorý sme nedali plnku vodou a zlepíme s roládou aby sa nám neotvárala.

    Roládu nakrájajme na 4 cm široké kúsky, ktoré vložím do košíčkov a necháme nakysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote.

    Pečieme pri teplote 180 st.C. 35 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pomarančovo-zázvorové Ružičky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM, alebo 1,5 lyžičky ražného kvásku
  • 400 g pšeničnej hladkej múky
  • 200 g mlieko
  • 100 g hrudkový tvaroh
  • 50 g vajíčka
  • 50 g cukor
  • 3 g soľ
  • 40 g maslo

Náplň

  • 1 pomarančový džem (ja som použila pomarančovo-zázvorový. Dá sa bežne kúpiť v Bille, alebo iných supermarketoch. Ak máte len pomarančový, nastrúhajte doňho 1 PL čerstvého zázvoru)
  • 2 PL vaječný koňak
  • 1 Mascarpone, alebo iná syrová nátierka
  • 1 ks vanilkový puding (prášok)
  • Voliteľné: hrozienka, kandizované ovocie
  • Na posypanie: práškový, kryštálový alebo škoricový cukor.