Postup:
-
Cesto:
150 g LM, alebo 1,5 lyžičky ražného kvásku
400 g pšeničnej hladkej múky
200 g mlieko
100 g hrudkový tvaroh
50 g vajíčka
50 g cukor
3 g soľ
40 g masloPrísady vymiesime na kompaktné cesto a necháme nakysnúť na dvojnásobok. Ja som miesila neskoro večer a nechala kynúť do rána pri izbovej teplote.
Náplň
1 pomarančový džem (ja som použila pomarančovo-zázvorový. Dá sa bežne kúpiť v Bille, alebo iných supermarketoch. Ak máte len pomarančový, nastrúhajte doňho 1 PL čerstvého zázvoru)
2 PL vaječný koňak
1 Mascarpone, alebo iná syrová nátierka
1 ks vanilkový puding (prášok)Voliteľné: hrozienka, kandizované ovocie
Suroviny na náplň spolu vymiešajte
Na posypanie: práškový, kryštálový alebo škoricový cukor.
Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik asi 25x50 cm. Natrite všetku náplň rovnomerne na cesto okrem 2 cm na zadnom okraji. Cesto zvinieme z širšej strany do rolády tak, aby sa nám aj plnka pekne zarolovala. Ak treba, jemne nadvihujme roládu na plnku pri rolovaní. Na konci natrieme okraj, na ktorý sme nedali plnku vodou a zlepíme s roládou aby sa nám neotvárala.
Roládu nakrájajme na 4 cm široké kúsky, ktoré vložím do košíčkov a necháme nakysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote.
Pečieme pri teplote 180 st.C. 35 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g LM, alebo 1,5 lyžičky ražného kvásku
- 400 g pšeničnej hladkej múky
- 200 g mlieko
- 100 g hrudkový tvaroh
- 50 g vajíčka
- 50 g cukor
- 3 g soľ
- 40 g maslo
Náplň
- 1 pomarančový džem (ja som použila pomarančovo-zázvorový. Dá sa bežne kúpiť v Bille, alebo iných supermarketoch. Ak máte len pomarančový, nastrúhajte doňho 1 PL čerstvého zázvoru)
- 2 PL vaječný koňak
- 1 Mascarpone, alebo iná syrová nátierka
- 1 ks vanilkový puding (prášok)
- Voliteľné: hrozienka, kandizované ovocie
- Na posypanie: práškový, kryštálový alebo škoricový cukor.