Zdielať recept

Prastarý chlieb

Prastaré múky kúpite na www.bionakupy.sk. Informácie o týchto múkach nájdete v článku tu  na blogu

Postup:

  • 1. Zmiešajte tekutinu s Kamutovou múkou a nechajte hodinu prebehnúť autolýzu

    2. Pridajte kvások, ručne zamieste do cesta a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu.

    3. Primiešajte prastarú múku Aurora, soľ, slad a zrnká a vymieste kompaktné cesto. Trvá to 5-10 minút. Lepšie je miesiť ručne

    4. Počas nasledujúcich 2-3 hodín cesto prekladajte. V zime to môže trvať až 5 hodín.

    5. Cesto stočte do ošatky.

    6. Nechajte ďalej finálne nakysnúť o 1/3 - dvojnásobok v chladničke pri teplote 7 St. C. asi 12 hodín

    7. Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou na 250 St.C, potom znížte teplotu a pečte 30 min. na 200 St.C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Prastarý chlieb?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 420 g Kamutová hladká múka
  • 150 g Prastará múka Aurora
  • 190 g pivo
  • 190 g voda
  • 60 g kvások
  • 1 čl soľ
  • 1 čl slad