Zdielať recept

Pražské koláče

Postup:

  • Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 20 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 6 rovnakých dielov, každý poprekladajte, urobte bochníky, ktoré stlačte dlaňou, aby vznikli placky a necháte nakysnúť asi 3 hodiny.

    Bochníky po nakysnutí potrite vajíčkom, posypte mrveničkou a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 St.C. na 20-30 minút.

    Pripravte si krém: V mlieku nechajte rozpustiť maslo a cukor, pridajte za stáleho miešania solamyl a uvarte puding, ktorý nechajte vychladnúť.

    Smotanu vyšľahajte a pridajte k vychladnutému krému.

    Vychladnuté koláče rozrežte pozdĺžne a naplňte krémom.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pražské koláče?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 240 g rozkvas
  • 300 g pšeničná hladká múka
  • 300 g polohrubá pšeničná múka
  • 100 g mlieko
  • 100 g voda
  • 100 g cukor
  • 210 g majonéza
  • 1 vajce
  • štipka soli

Krém:

  • 400 ml mlieko
  • 3 PL kukuričný škrob solamyl
  • 200 g maslo
  • vanilkový cukor
  • 150 g cukor
  • 750 ml smotana na šľahanie