Postup:
-
Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.
Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. Miesenie môže trvať asi 20 minút.
Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.
Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15-20 min. na 180 St. C. bez zápary.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g ražný celozrnný kvások
- 200 g voda
- 100 g mlieko
- 350 g pšeničná hladká múka
- 150 g ražná celozrnná múka
- 4 PL olej
- 1 čl soľ
- 1čl slad