Zdielať recept

Pšenično-Ražné bagety

Postup:

  • Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.

    Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. Miesenie môže trvať asi 20 minút.

    Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15-20 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pšenično-Ražné bagety?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g ražný celozrnný kvások
  • 200 g voda
  • 100 g mlieko
  • 350 g pšeničná hladká múka
  • 150 g ražná celozrnná múka
  • 4 PL olej
  • 1 čl soľ
  • 1čl slad