Postup:
-
Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné prísady a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
5 hodín cesto prekladajte každých 30-45 min.
Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.
Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút. Bez zápary.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 650 g pšeničná chlebová
- 150 g pšeničná celozrnná
- 300 g pivo
- 200 g voda
- 100 g LM
- Soľ
- Rasca
- 1 č.l slad
- Dve plné hrste Zmes zrniek a semiačok