Zdielať recept

Pšeničný semiačkový chlieb

Postup:

  • Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné prísady a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    5 hodín cesto prekladajte každých 30-45 min.

    Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.

    Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút. Bez zápary.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pšeničný semiačkový chlieb?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 650 g pšeničná chlebová
  • 150 g pšeničná celozrnná
  • 300 g pivo
  • 200 g voda
  • 100 g LM
  • Soľ
  • Rasca
  • 1 č.l slad
  • Dve plné hrste Zmes zrniek a semiačok