Zdielať recept

Rascový chlieb

Postup:

  • Chleby sú dosť hydratované, začiatočníkom odporúčam ubrať tekutiny na 400-410 g.

    Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote

    Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.

    Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.

    Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00

    Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Rascový chlieb?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 250 g Manitoba alebo T650
  • 220 g špaldová
  • 100 g jednozrnka celozrnná
  • 200 g pivo
  • 220 g voda
  • 60 g Lievito Madre
  • 1,5 č.l. soli
  • 1 č.l. slad
  • 2 č.l. drvená, alebo celá rasca