Postup:
-
Chleby sú dosť hydratované, začiatočníkom odporúčam ubrať tekutiny na 400-410 g.
Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.
Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00
Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 250 g Manitoba alebo T650
- 220 g špaldová
- 100 g jednozrnka celozrnná
- 200 g pivo
- 220 g voda
- 60 g Lievito Madre
- 1,5 č.l. soli
- 1 č.l. slad
- 2 č.l. drvená, alebo celá rasca