Postup:
-
Rozkvas zmiešajte s ostatnými surovinami, a v robote na 2. stupni mieste cesto asi 10 minút . Cesto je dosť hydratované, tak ho po vymiesení len preložte pomocou naberačky do vymastenej a zrnkami vysypanej formičky na tehličku.
Ražný chlieb by mal kysnúť čo najrýchlejšie, lebo pri pomalom kysnutí sa stáva kyslým. Spôsobuje to špecifické zloženie ražnej múky.
Nechajte kysnúť pri izbovej teplote 4-5 hodín, alebo vložte do rúry na program kysnutie na 2-3 hodiny. Tehlička by mala zväčšiť objem asi o 1/3.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min na 250 St.c. a 40 minút na 200 St.c. bez zápary. Posledných 15 min prikryte alobalom aby sa vločky alebo semiačka nespálili.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 400 g ražný rozkvas
- 400 g ražná chlebová múka
- 350 g voda
- 1,5 čl soľ
- 1 čl tmavý slad
- čierny sezam, alebo iné zrnká