Postup:
-
1. Cesto vymiesiť alebo krátko v robote, alebo ručne. Len toľko, aby sa spojili suroviny. Bude lepivé ako hlina. Má to tak byť. Ak je príliš riedke, pridajte trochu múky. Najmä pri celozrnných múkach je veľký rozdiel v savosti, preto záleží od použitej múky.
2. Vymiesené cesto premiestnite a pomúčenú dosku (použite ražnú múku, nie však veľa, len toľko, aby sa cesto neprilepilo na dosku.) pomocou špachtle cesto poprekladajte z každej strán smerom do stredu, až Vám vznikne bochník, ktorý prevráťte, ešte točením medzi dvom rukami utiahnite, sformujte a vložte do škrobom vysypanej ošatky vrchnou stranou dolu.
3. Nechajte nakysnúť 2 hodiny pri izbovej teplote a 12 hodín v chladničke, alebo 4-5 hodín pri izbovej teplote pokiaľ nezväčší svoj objem a nevzniknú praskliny.
4. Pečte 15 minút so záparou vo vopred vyhriatej rúre pri 250 st.C. a 30 minút bez zápary pri 200 St.c.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 400 g ražný celozrnný rozkvas z múky BIO ANTICO MOLINO ROSSO (100 g kvások, 150 g voda, 150 g múka – vymiešajte a nechajte nakvasiť na dvojnásobok a použite nižšie do cesta)
Cesto:
- 400 g nakvasený rozkvas
- 400 g ražná celozrnná múka BIO ANTICO MOLINO ROSSO
- 200 g voda
- 100 g pivo
- 1 PL. Soľ
- 1 PL slad
- rasca
- ľanové semiačka