Postup:
-
1. Rebarboru očistíte a nakrájate na kocky
2. Nakrájanú rebarboru, medovku, mätu, prípadne jahody dajte do hrnca, zalejte vodou a varte pokiaľ sa nerozvarí a nerozpadne. Po uvarení pridajte šťavu z citróna, nechajte vychladnúť a pridajte cukor. dobre premiešajte a odložte do chladničky do druhého dňa.
3. Na druhý deň preceďte cez sitko, prevarte ešte, ak chcete mať sirup hustejší, varte asi 1 hodinu.
4. Prelejte do umytých fliaš, uzatvorte a fľaše nechajte vychladnúť na ležato.
5. Podávajte vychladené s kockami ľadu
Na zdravie želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 1,5 kg rebarbory
- 500 g jahôd (nemusí byť, ja som mala zvyšné, tak som ich tam prihodila)
- 1,5 kg cukor (ja som mala Dr.Oetker cukor na sirupy, ale nemusí byť, kľudne dajte aj obyčajný kryštálový.)
- 1,5 l vody (tak aby bola rebarbora zaliata tesne po vrch
- mäta, alebo medovka podľa chuti, ja som dala jednu hrubšiu viazaničku, zo začiatku je v sirupe silno cítiť pri varení, ale po scedení je tam len veľmi slabý podtón tejto chuti)
- šťava z 2 väčších citrónov.