Zdielať recept

Rebarborový sirup

Tento sirup je tak dobrý, že som už dala 3 dávku variť. Môžete ho použiť do nealko nápojov, alebo aj do miešaných alkoholických nápojov. Má príjemnú sladko-kyselkavú chuť a s ľadom je veľmi osviežujúci.

Postup:

  • 1. Rebarboru očistíte a nakrájate na kocky

    2. Nakrájanú rebarboru, medovku, mätu, prípadne jahody dajte do hrnca, zalejte vodou a varte pokiaľ sa nerozvarí a nerozpadne. Po uvarení pridajte šťavu z citróna, nechajte vychladnúť a pridajte cukor. dobre premiešajte a odložte do chladničky do druhého dňa.

    3. Na druhý deň preceďte cez sitko, prevarte ešte, ak chcete mať sirup hustejší, varte asi 1 hodinu.

    4. Prelejte do umytých fliaš, uzatvorte a fľaše nechajte vychladnúť na ležato.

    5. Podávajte vychladené s kockami ľadu

    Na zdravie želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Rebarborový sirup?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 1,5 kg rebarbory
  • 500 g jahôd (nemusí byť, ja som mala zvyšné, tak som ich tam prihodila)
  • 1,5 kg cukor (ja som mala Dr.Oetker cukor na sirupy, ale nemusí byť, kľudne dajte aj obyčajný kryštálový.)
  • 1,5 l vody (tak aby bola rebarbora zaliata tesne po vrch
  • mäta, alebo medovka podľa chuti, ja som dala jednu hrubšiu viazaničku, zo začiatku je v sirupe silno cítiť pri varení, ale po scedení je tam len veľmi slabý podtón tejto chuti)
  • šťava z 2 väčších citrónov.