Postup:
-
- deň pred pečením, alebo 5 hodín predtým nakŕmime LM
- vymieste cesto, ak je riedke, pridajte múku.
- cesto vložte do misy, zakryte kuchynskou utierkou a nechajte minimálne 5 hodín nakysnúť tak, aby zdvojnásobilo objem.
- cesto znovu premiesiť a nechať 20 minút odpočívať.
- posypte trochu múky na dosku na pečenie, cesto rozvaľkajte na veľký obdĺžnik.
- zmiešajte veľmi mäkké maslo s cukrom a škoricou a krém rozotrite na cesto.
- cesto zrolujte od dlhšej strany.
- rolku nakrájajte na 2 palce hrubé kusy a položte ich na papier na pečenie.
- vezmite varechu a zatlačte rukoväť do stredu na každom kuse (pozri video)
- prikryte kuchynskou utierkou a nechajte kysnúť ešte 1-2 hodiny.
- posypeme podľa chuti trochou cukru, škorice, maslovej mrveničky, posekanými mandľami, orechmi, vločkami ......
- pečieme asi 30 minút pri 180° C v predhriatej rúre.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Cesto:
- 150 g LM, alebo lyžica ražného kvásku
- 250 ml mlieka
- 50 g cukru
- 500 g hladká múka
- 50 g zmäknutého masla
- 1 lyžica majonézy
- 1 vajce
- 1 čl soľ
Plnka:
- 150 g veľmi mäkkého masla (malo by byť krémové, nie tekuté)
- 60 g cukru
- 2 lyžice škorice
Na posypanie voliteľné:
- trochu cukru, škorica, mrvenička, posekané mandle, orechy, vločky ......