Rumová čokoládová Vianočka s brusnicami

Tí čo ste sledovali moje  live Adventné pletenie Vianočiek viete, že toto bolo naozaj nádherné cesto. A chutí neskutočne. Tak slávnostne Vianočne. Určite ju vyskúšajte.

Postup

  • Kvások nakŕmime a necháme nakysnúť pri izbovej teplote zhruba 8 hodín. Čas je orientačný podľa teploty v miestnosti. Musí zdvojnásobiť objem, ale nesmie byť prepadnutý, vtedy už prekysol.
    Ak robíte verziu z droždia, z časti tekutiny z receptu a 20 g droždia pripravte kvások a nechajte ho nakysnúť asi 20 min.
    Z kvásku a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti.
    Ak robíte verziu z droždia, bude to trvať asi 2 hodiny.
    Cesto rozdelíme na časti a upletieme
    Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
    Pri verzii z droždia asi 20 min.
    Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom
    Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40-45 minút do zlatova.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Rumová čokoládová Vianočka s brusnicami?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 50 g Aida celozrnná Manitoba (môžete použiť aj inú celozrnnú múku)
  • 600 g Manitoba (alebo chlebová pšeničná múka)
  • 400 g mlieko
  • 1 žĺtko
  • 150 g LM (alebo 20 g droždia)
  • 40 g olej
  • 120 g cukor
  • 3 PL kakao
  • brusnice
  • 50 ml rum
  • 1 čl škorica