Zdielať recept

Ruská zmrzlina

Jednoduchá zmrzlina. Čo iné si urobiť, keď už ani piecť sa nedá lebo v lete tak je horko? V horúčavách padne vhod asi každému.  Môžete si ju narobiť do zásoby do mrazničky takúto jednoduchú, alebo po zmrazení poliať čokoládou. Je to na Vašej fantázii. Určite Vám ale bude chutiť v každej podobe. Je jednoduchá na prípravu a zvládne ju každý. Je naozaj chutná a môžete ju mať pripravenú pre deti, návštevu, alebo ako dezert po obede v mrazničke.
Ak máte radi ovocné zmrzliny, kľudne si do nej primiešajte rozmixované jahody, banán, čučoriedky, alebo si ju môžete urobiť aj kakaovú. Za mňa ale najlepšia je táto klasická vanilková s pridaním pravej vanilky.
Tiež ju môžete podávať s nugátovým krémom, alebo roztopenou čokoládou. Je to všetko len na Vašej fantázii.
Ak nemáte oblátky, kľudne si ju dajte zmrznúť v plastovej krabičke a naberajte po zmrznutí ako bežnú zmrzlinu.
Je možné, že vám z nej zostane po naplnení oblátok, skúste do nej primiešať roztopenú vychladnutú čokoládu a zamraziť
Počítajte s tým, že by mala poriadne zmrznúť asi 6 hodín.

Postup:

  • Šľahačku vyšľahajte do tuha. Postupne prilievajte salko a vanilku a zašľahávajte.
    Oblátku položte do formy a na ňu navrstvite vyšľahaný krém, dobre vyrovnajte a naňho dajte ďalšiu oblatku. Jemne zatlačte, obalte aj s formou do fólie a dajte do mrazničky. Ak nemáte vhodnú formu, kľudne to robte bez nej, ale pod spodnú oblatku ešte pred plnením vložte karton a naňho pás fólie alebo alobalu, aby ste ich mohli po naplnení zabaliť a vložiť do mrazničky.
    Po naplnení dajte do mrazničky na 6 hodín zmraziť a krájajte pilkovým nožom.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Ruská zmrzlina?
Kliknutím vyberte

Základ:

  • 500 ml šľahačková smotana 33%
  • 1 ks Salko (ak použijete karamelové budete mať lahodnú karamelovú zmrzlinu)
  • 2-4 ks tortové oplatky (podľa toho aké hrubé ich budete plniť)
  • Vanilka