Postup
-
cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakrájame na rovnako veľké pásy. Pásy navinieme na trubičky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie s malými medzerami tak, aby sa pri pečení nedotýkali.
Pripravené trubičky pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 min.Po upečení stiahnite z trubičiek a nechajte na mriežke vychladnúť.
Pripravte si plnku:
350 g cukru zalejte so 100 g vody. miešajte a priveďte do varu. Varte pokiaľ sa cukor celkom nerozpustí a nezhustne na sirup. Keď si doňho namočíte prsty a spojíte a následne roztvoríte, musí sa Vám medzi nimi ťahať ako niť
Zvyšok cukru vyšľahajte s bielkami na tuhý sneh. Vychladnutý rozvar pomaly lejte do vyšľahaných bielkov a šľahajte ďalej do husta.Šamrolky naplňte penou a posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny
- lístkové cesto
- 8 vaječných bielok
- 500 g kryštálový cukor
- 100 ml voda
- 1 vajce na potretie