Zdielať recept

Šamrolky

Šamrolky sa robia väčšinou z lístkového cesta. Recept na lístkové cesto nájdete tu na blogu. Tiež nájdete recept aj na pľundrové cesto, ak by ste si chceli urobiť kváskovú verziu.  Je len na Vás, ktorú verziu si vyberiete.  Najčastejšie sa robia, ak máme prebytok bielkov.

Môžete ich urobiť i z kupovaného lístkového cesta. Príprava je veľmi jednoduchá.

Postup

  • cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakrájame na rovnako veľké pásy. Pásy navinieme na trubičky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie s malými medzerami tak, aby sa pri pečení nedotýkali.
    Pripravené trubičky pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 min.

    Po upečení stiahnite z trubičiek a nechajte na mriežke vychladnúť.

    Pripravte si plnku:
    350 g cukru zalejte so 100 g vody. miešajte a priveďte do varu. Varte pokiaľ sa cukor celkom nerozpustí a nezhustne na sirup. Keď si doňho namočíte prsty a spojíte a následne roztvoríte, musí sa Vám medzi nimi ťahať ako niť
    Zvyšok cukru vyšľahajte s bielkami na tuhý sneh. Vychladnutý rozvar pomaly lejte do vyšľahaných bielkov a šľahajte ďalej do husta.

    Šamrolky naplňte penou a posypte práškovým cukrom.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Šamrolky?
Kliknutím vyberte

Suroviny

  • lístkové cesto
  • 8 vaječných bielok
  • 500 g kryštálový cukor
  • 100 ml voda
  • 1 vajce na potretie