Zdielať recept

Sendvič – Veka

Aj Vy máte radi chlebíčky také ako sa robili kedysi na mäkučkom sendviči so šalátom, šunkou a na vrchu s vajíčkom nastrúhaným syrom a uhorkou? Takú tú “socialistickú” klasiku, bez ktorej sa nezaobišla žiadna oslava. Ja teda áno. a tento sendvič je presne taký aký má byť na tieto chlebíčky.

Postup:

  • Pred pečením si nakŕmte kvások a počkajte než zdvojnásobí objem.
    Z kvásku a ostatných surovín vypracujte vláčne elastické cesto. Maslo zapracovávajte ako posledné.
    Cesto nechajte kysnúť na dvojnásobok. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku
    Nakysnuté cesto rozdeľte na polovičky, Každú rozvaľkajte na obdĺžnik a zrolujte. Uložte na plech dve vedľa seba s dostatočnou medzerou.
    Finálne nechajte nakysnúť 2-4 hodiny. Znovu záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku. Cesto musí viditeľne zväčšiť objem a musí byť na dotyk nafúknuté.
    Pred pečením potrite mliekom
    Pečte so záparou pri teplote 200 St.C 10 minút a bez zápary na 180 St.C ďalších 20 minút.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Sendvič – Veka?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 100 g LM
  • 170 g mlieko
  • 140 g pivo
  • 500 g hladká pšeničná múka
  • 1 čl cukor
  • 50 g maslo
  • 7 g soľ