Postup:
-
8 hod. Pred pečením si pripravíme rozkvas. Nakysnutý rozkvas zmiešame s ostatnými surovinami a ručne vypracujeme cesto. Bude lepivé ako hlina. Premiestnime ho na naolejovanú dosku, naolejujte si ruky, poprekladajte a vytvarujete do požadovaného tvaru. Obaľte vo vločkách a dajte do naolejovanej formy. Nechajte nakysnúť asi 5 hodín. Pečte so záparou 15 min. Na 250 St.c. a 35 minút na 200 St.c. Ku koncu posledných 15 min. prikryte alobalom aby sa vločky nespálili
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 420 g ražný rozkvas ( 140 g ražný kvások + 140 g ražná hladká muka + 140 g fermentovaná voda. )
- 420 g ražná chlebová múka
- 340-350 g voda (alebo fermentovaná voda napoly)
- 15 g soľ
- Tekvicové semienka
- Orechy
- Hrozienka
- Na obalenie ovsené vločky.