Zdielať recept

Sladké mliečne pečivo

Ak chcete upiecť niečo výnimočné, určite odporúčam tieto mäkučké dvojfarebné bagetky. A ak ich chcete skúsiť a nechce sa Vám s nimi hrať, kľudne ich urobte len z bledého cesta a narežte ako bežnú bagetu. Variácii je obrovské množstvo. Môžete ich robiť ako bagety, rožteky, žemličky, loptičky …. čokoľvek Vás napadne. Zdobenie je tiež na Vás.

Postup:

  • Zo surovín vymiešame kompaktné cesto. Odoberieme z neho 1/3 a pridáme kakao aby sa zafarbilo na hnedo

    Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok. Mne to pri izbovej teplote trvalo 9 hodín.

    Po nakysnutí z bledého cesta vytvarujeme bochníky o veľkosti zhruba 450 g. a z tmavého cesta bochníky o veľkosti 250 g. Bochníky poprekladáme, vygúľame, utiahneme a necháme odpočívať 20 minút.

    Z bledého cesta vytvarujeme bagety Tmavé cesto vyvaľkáme a obalíme ním vytvarované bagety. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    Potrieme vajíčkom, narežeme, prípadne ozdobíme cukrom.

    Pečieme pri teplote 200 st. C prvých 10 min. a ďalších 30 minút pri teplote 180 st. C.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Sladké mliečne pečivo?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 150 g Lievito Madre, alebo 1,5 lyžice ražný kvások
  • 340 g mlieka
  • 160 g jogurt
  • 680 g Hladká pšeničná múka typ 0 (ja som použila Manitobu)
  • 320 g Hladká pšeničná múka typ 00 (ja som použila Manitobu)
  • 200 g cukor
  • 220 g roztopené vychladnuté maslo
  • 2 vajcia (ak sú malé tak 3)
  • 2 vanilkové cukre
  • štipka soli