Sladké tekvicové kvetinky

Postup

  • 1. Ak robíte verziu z droždia, pripravte si z časti mlieka z receptu, droždia a lyžičky cukru kvások, ktorý nechajte 15 min. nakysnúť a použite ďalej do cesta.

    2. Zo surovín na cesto vypracujte hladké nelepivé cesto, ktoré necháte nakysnúť na dvojnásobok. V kváskovej verzii to môže trvať 6-10 hodín, v drožďovej verzii asi 1,5 - 2 hodiny. Čas záleží od ročného obdobia a okolitej teploty.

    3. Nakysnuté cesto rozdeľte na 2 časti, poprekladajte, utiahnite a dajte do malej ošatky finálne nakysnúť pri kváskovej verzii 2-4 hodiny, pri verzii z droždia 20 min.

    4. Nakysnuté bochníčky vyklopte na papier na pečenie. rozstrihnite s kraja do stredu na štvrtiny tak, aby zostali v strede asi 8 cm spojené. Následne nastrihnite každú časť horizontálne asi v 1/3. V strede urobte prstom alebo malým pohárikom dierku.

    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35-45 minút do zlatohneda, záleží podľa výkonu Vašej rúry.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Sladké tekvicové kvetinky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM (alebo 30 g droždia)
  • 100 g polohrubá múka
  • 500 g Manitoba
  • 100 g špaldová hladká múka
  • 2 vajcia
  • 150 g cukru
  • 100 g oleja
  • 250 g mlieka
  • 2 kopcom lyžice tekvicového pyré (očistená, nakrájaná, poliata olivovým olejom upečená rozmixovaná tekvica)
  • vanilkový cukor
  • štipka soli