Zdielať recept

Sladký maslový sendvič

Tento Maslový sendvič je jemnučký ako obláčik. Maslo mu dáva úžasnú chuť a vonia ako sladké pokušenie.

Postup

  • 1. Vypracujeme kompaktné cesto, ak je cesto príliš tuhé, pridajte mlieko, alebo naopak múku. Musí byť pekné vláčne. Čím je hydratovanejšie, tým bude upečený sendvič jemnejší.
    2. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri kvásku to trvá asi 8-10 hodín, pri droždí asi 2 hodiny.
    3. Nakysnuté cesto stočte ako bochník chleba do formy
    4. Nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min. .
    5. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 45-50 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Sladký maslový sendvič?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 100 g LM (alebo 40 g droždia)
  • 670 g hladkej pšeničnej múky
  • 300 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 1/2 čl soli
  • 1 vajce
  • 100 g cukru

Voliteľné

  • hrozienka, brusnice, kúsky čokolády